Skip links
SAC-IT: CSR og Bæredygtighed

Grøn IT og bæredygtige tiltag

Grøn IT kræver en tydelig CSR-strategi. Vi ønsker i SAC-IT at bidrage med bæredygtige tiltag for at skabe social- og bæredygtig værdi for samfundet, vores kunder og vores medarbejdere.

Det mener vi er er nødvendigt for at sikre vores medarbejderes arbejdstrivsel, bidrage til samfundet og sikre at vi bidrager til en bæredygtig udvikling i IT-branchen.

hvorfor grøn IT?

Grøn IT - for klimaet og for samfundet

En forskel for samfundet

Med grøn IT mener vi en grøn strategi for hvordan vi håndterer vores drift og hvordan vi minimerer vores CO2-aftryk. Vi ønsker også at bidrage til en grønnere udvikling til IT-branchen ved at bidrage til FN's Verdensmål og den globale 2030-målsætning. Det er nu, det gælder - og vi er stolte af kunne bidrage med en række tiltag og projekter som du kan læse mere om nedenfor.

CSR - fra tanke til handling

En CSR- strategi er mere end blot en strategi - vi ser det som et konkret redskab til hvordan vi kan tænker bæredygtighed ind i både ledelsesstrategi og medarbejderudvikling for at sikre at vi kan tilbyde klimavenlige og socialt ansvarlige IT-løsninger til dig. CSR må derfor ses som mere end blot en god idé - det er vores fælles strategi, der må implementeres i flest mulige tiltag for at bidrage til en bedre og mere bæredygtig verden.

hvordan gør vi?

Fra tanke til handling

Vores tiltag i dagligdagen

  • Vi har for nyligt skabt vores interne Academy – en vidensdelingsplatform imellem vores medarbejdere for at sikre en øget trivsel og faglig såvel som personlig udvikling.
  • Vi bidrager til lokal arbejdskraft med alle vores medarbejdere baseret i Danmark.
  • Vores datacentre og disses drift er baseret i Danmark. Begge datacentre anvender 100% certificeret vindstrøm/grøn strøm (InterXion og Fuzion).

Udover disse tiltag støtter vi ligeledes forskellige sociale projekter – se mere om disse på siden her.

Verdensmålene i SAC-IT

Grøn IT og Verdensmålene - hvordan det?

Hvorfor Verdensmålene og IT-branchen?

Verdensmålene som fremsat af FN i 2015 er en ambitiøs, global målsætning som IT-branchen også er nødt til at bidrage til hvis vi skal nå målet. I SAC-IT har vi udvalgt alle de mål vi på nuværende tidspunkt arbejder aktivt med. Vi er også klar over at vi kan gøre endnu mere, så vi arbejder løbende på at optimere vores løsninger så vi kan bidrage mest muligt til at vi i fællesskab opnår de fremsatte mål. Derfor har vi en ambition om at udvide vores arbejde med at inkludere flere Verdensmål i de kommende år.

Hvordan gør vi i SAC-IT?

Se herunder, hvilke mål vi arbejder aktivt med og hvordan vi arbejder med i vores IT-praksis!

Verdensmålene og SAC-IT

Udforsk de Verdensmål vi arbejder med i SAC-IT

Bæredygtig energi

Et stigende forbrug af elektricitet medfører ligeledes et øget fokus på nye og mere vedvarende løsninger, for at sikre Verdens fremtidige energi på den mest bæredygtige måde. For at bidrage til denne udvikling har vi siden virksomhedens start i 2005 udelukkende anvendt bæredygtig, grøn vind strøm til at drive vores løsninger i begge vores datacentre, Fuzion og InterXion.

Lokal infrastruktur og drift

Idet teknologi er en gennemgående del af IT-industriens udvikling, anerkender vi i SAC-IT at digitale løsninger kan være med til at fremme den generelle infrastruktur og industri, og kan på samme tid også være med til at øge effektiviteten på arbejdsmarkedet. Vi tilbyder i stigende grad Cloud-baserede drift- og sikkerhedsløsninger - dette kan bespare det samlede CO2-regnskab med op til 60% i forhold til on-premise løsninger (kilde: Atea whitepapers). Vores datacentre er lokaliserede i Danmark, hvilket medfører en infrastruktur der sikrer at datasikkerheden er i top uden at skulle outsource vores datacentre til andre lande. Ligeledes bidrager dette til lokale arbejdspladser.

Grøn IT og CSR Team

Vi er klar til at hjælpe dig

Emil Efferbach

Project Manager

Christian Ramsgaard

Marketing

Vores stærke team af kompetente IT medarbejder finder du her.

Har du spørgsmål til grøn it?

Kontakt os for at høre mere om vores strategier og tiltag til Grøn IT

Er du interesseret i at lære mere om Grøn IT og hvordan SAC-IT's CSR-strategi er bygget op? Vi er klar til at besvare dine spørgsmål!

Udfyld formularen, og vores team vil kontakte dig hurtigst muligt.
Spørgsmålet om Grøn IT

Hvilke bæredygtige tiltag arbejder SAC-IT med?

Find svar på de mest almindelig spørgsmål om Grøn IT, CSR og Verdensmålene her.

Med en fælles 2030-ambition om at reducere vores CO2-aftryk med 70% gør vi i SAC-IT så meget vi kan for at bidrage til at nå denne målsætning. Vi tilbyder i stigende grad Cloud-baserede drift- og sikkerhedsløsninger - dette besparer det samlede CO2-regnskab med op til 60% i forhold til on-premise løsninger (kilde: Atea whitepapers). Dette skyldes bl.a. at cloud-løsninger ikke anvender et strømforbrug i nær så højt omfang som andre løsninger.

Pendling til og fra arbejdspladsen kan koste dyrt i det samlede CO2-regnskab (kilde: Atea whitepapers). Selvom dette er svært at undgå 100%, anerkender vi i SAC-IT at vores medarbejdere skal have mulighed for at arbejde virtuelt for på den måde at mindske vores CO2-aftryk bl.a. ved at holde møder på Teams fremfor at møde fysisk op på arbejdspladsen eller hos vores kunder. Det gør også at vores medarbejdere oplever større fleksibilitet i deres arbejdsdag, og derved bidrager til deres arbejdstrivsel.

Kernen i alt arbejde med CSR ligger i hvordan vi opbygger vores organisation, ledelse og gennemsigtighed. 'Grøn' ledelse handler derfor om at skabe balance mellem god forretning, SAC-IT’s handlinger i samfundet og Verden samt at være en rimelig- og attraktiv arbejdsplads, hvor vores medarbejdere trives og har mulighed for at udvikle sig, både fagligt såvel som personligt. Vi forsøger altid at sikre stillingtagen til hvad, hvordan, hvornår og overfor hvem, der skal kommunikeres til, samt eventuelt at invitere medarbejdere, kunder og samarbejdspartnere til dialog. Dette gør vi for at tydeliggøre vores beslutningsprocesser og -strukturer, der understøtter vores arbejde med at tage både økonomiske, sociale og klimamæssige hensyn.